Jdi na obsah Jdi na menu

Author Cup - Josefův Důl

miniKolo.JPGMasová cykloakce pohledem Vazouna Milana, kterému se zavěsila smůla na řetěz ...

miniKolo.JPG

Příprava a logistika byla dle zažitého standardu, jen těžká mračna nad Josefovým dolem nás nenechávala v klidu, dokonce i Vinca snesl okolo sebe dalších 3000 borců na kolech... Po startovním výstřelu šlo vše hladce, Šemba a Bobr startovali někde vpředu a naše pětice se držela v houfu. První superstoupák i sjezd na přehradu jsme zvládli bez újmy na zdraví, ale po krátké rovince přišel druhý vyšťavovák, kde se naše cesty rozešli. Musel jsem bleskově přeřadit a abych nespadl do potoka jsem zabral hasičskou silou. I přes nespornou kvalitu dílů Author nevydržel řetěz a přetrhl se (první závada po čtyřech sezónách) a to jsem byl teprve na 15 km. Musel jsem počkat až mě předjede asi 1500 borců a chystal jsem se pěšky zpět na start. Osud mi po dvaceti minutách seslal dalšího nešťastníka (shodou okolností jsme spolu kecali na startu - nějaký Slávek z Malých Žernosek), měl také prasklý řetěz a nějaký neznámí borec mu na trati zapůjčil nýtovačku, neb Slávek neměl brýle, ujal jsem se opravy našich kol. Snýtováno bylo okamžitě, ale při následné prohlídce jsem zjistil, že řetěz je navíc zkroucený, což znamenalo definitivní konec! Slávkovo kolo jsme také neopravili a tak jsme svorně vyrazili do startu-cíle "na koloběžkách". Ještě jsme stihli hrdě odmítnout sběrné vozidlo, abychom hned v zápětí okusili studený deštíček.

   Abych dodžel chronologii závodu, musím se v této chvíli omluvit Jendovi, za jeho zděšení po projetí cíle. Já, jakož to správný Vazoun jsem chtěl ostatní borce povzbudit na cílové pásce, ale efekt to mělo zcela opačný...  Hned co Jan projel mokrý, špinavý a snad i unavený cílem jsem ho chtěl  pozdravit a pogratulovat mu. Se slovy: Nazdar Honzo, kde jsi tak dlouho? Nastalo asi 10 sekundové nechápavé ticho, jako když na MS nedáš závěrečnou rozhodující penaltu..... Co vše se Honzovi stihlo prohnat hlavou Vám určitě rád sdělí na tiskovce po plánovaném fotbálku. 
    Zatím co se Honza a Borbr stihli převléknout a uložit kola, čekal jsem na zbylé Vazouny a pěkně promrzl. Důvodem byl Vincův defekt, Číčovi křeče a krátkodobý výpadek Luďovi fyzičky...  Číča se mi snažil přes cíl protáhnout můj startovací čip, ale bohužel se to nazdařilo a já byl ze závodu diskvalifikován...
    To je v krátkosti vše a zbývá jen poděkovat logistikům Luďovi a Mimčovi za přistavení vozidel a Bobrovi za zapůjčení WAPky.

                 Čau Milan

 

Náhledy fotografií ze složky JOSEFŮV DŮL - AUTHOR CUP 2009