Jdi na obsah Jdi na menu

Erzgebirgetour 2020

miniKolo.JPGPo vzoru běžkařských víkendů od pátku do neděle jsme se rozhodli stejným způsobem premiérově spáchat taky cyklovíkend.  Od pátku 12. do neděle 14. 6. 2020 patřily Krušné hory Vazounům, jenom 2 Vazouni ...

miniKolo.JPGPo vzoru běžkařských víkendů od pátku do neděle jsme se rozhodli stejným způsobem premiérově spáchat taky cyklovíkend.  Od pátku 12. do neděle 14. 6. 2020 patřily Krušné hory Vazounům, jenom 2 Vazouni (Bobr a Milan) se této akce nezúčastnili, naopak se k nám připojili Robin, Mejťák a Renda, takže účast byla hojná.

Nejčetnější skupina jela v pátek busem, 2 Vazouni jeli kus vlakem a zbytek dorazili na svých bajkách, no a 4 šílenci jeli na silničkách z Lovosic až na Božák, odkud jsme se v sobotu ráno vydali poznávat krásnou a lehce zvlněnou krajinu Krušnohoří. Nejprve nás však čekalo soustředění v místním „mini“ čtyřpatrovém pivovaru Červený vlk, kde proběhla exkurze, ochutnávka piv a taky poctivá večeře. (Bohužel jednomu z nás skočil ten vlk do kalhot, sobotní kolo ještě zvládnul, ale neděli už nedal). Překvapivě všechna schodiště v pivovaru zůstala na svých místech, a tak jsme v podzemí nebloudili a mohli relativně včas do plechů. Sice nás ještě cestou vcucnul nějaký bar, ale to byla jen symbolická zastávka. Při příchodu na ubikaci jeden z Vazounů plnil domácí úkol při sledování kultovního britského seriálu Profesionálové, nerušeně se většina připojila a dokoukala. Když se vrátil zbytek Vazounů z baru, zaznělo pár Baníčků a šli jsme nabrat síly.

Sobotní cesta z Božáku na Klíny neměla chybu, počasí fantastické, tempo pro všechny, zastávek dostatek. První nad Šebíkem na jedno a pak po pár kilometrech zastávka na oběd. Možná to čtenáře překvapí, ale Míra si pořídil v Kruškách v Zákoutí pěknej penzion Bernava s restaurací. Pivko, kofola, polévky, špagáty a fógl, no a na závěr kávička a 3 druhy štrůdlu. Byli mezi námi Vazouni, kteří by klidně na tomto místě zůstali až do neděle. Jen ten čtyřnohý Šemík hodil ty koblihy celkem blízko a kombinace jeho koblih a našich zpocených dresů byl ráj pro místní havěť. Po obědě jsme šlápli do pedálů a takřka letěli směr Klíny. Drobná přeháňka nás nemohla rozhodit a tak jsme podle plánu přijeli do cíle před sedmou. Našli se mezi námi Vazouni, kteří se cítili na umření, ale po třetí Plzni se dostali do formy. Opět jsme trochu poseděli a pokecali a okolo půlnoci šli chrnět, abychom byli včas na snídani a mohli podle plánu v 9 hod. vyrazit do Lovosic, kde byl ofiko cíl.

Večerní, noční a především ranní déšť nás poslal na silnici, a tak po naložení báglů do auta (díky Dejve) jsme hupli na sedla a sjeli do Litvínova, kde se odpojil Milánek, v Duchcově pak Jarouš a zbytek bajkerů si dal 7 km dlouhé stoupání kolem Milešovky a pak už jen zasloužený sjezd k lovosické Rakvi. Tam byla akce důstojně zakončena.

Závěrem informace pro narušitele, který se snažil rozložit Vazouny – všichni jsme otravu nebo nějakého nasazeného vira přežili, někdo s většími, někdo s menšími komplikacemi.

Díky všem, co se podíleli na organizaci!!! Opět jsme si dokázali, že jsme schopní všeho ;).

 

Náhledy fotografií ze složky KRUŠKY - ERZGEBIRGETOUR 2020