Jdi na obsah Jdi na menu

Sedm statečných na kolech - Sedmihorky

miniKolo.JPG

Cyklovýlet oblačným, místy deštivým Českým rájem v sestavě sedmi statečných ....

miniKolo.JPG

Cyklovýlet oblačným, místy deštivým Českým rájem v sestavě sedmi statečných .....

Ve dnech 4. a 5. června 2005 jsme (Milan hasič, Šemba, Mimčo, Číča, Radek, Luďa a Pája) podnikli výpravu do Českého ráje a na kolech jsme projeli asi 65km trasu: Sedmihorky kemp – Valdštejn – Hrubá Skála – Krčkovice – Vyskeř – Hrad Kost – Újezd pod Troskami – Štěpánovice – Sedmihorky kemp. (Jestli jsem tu trasu nenapsal správně, tak se omlouvám, ale já si to pamatoval jen na Valdštejn, v.r. Pája).

Počasí nám moc nepřálo, nepatrně pršelo, ale my jsme se s tím statečně vypořádali. S přibývajícími pivy jsme déšť přestávali vnímat a posíleni česnečkou jsme okolo 11 hod. vyrazili na cestu. Hned z kempu na nás čekalo, dle mého názoru 45 %, stoupání na hrad Valdštejn. Všichni jsme ve zdraví dorazili, někteří i se čtvrt hodinovým zpožděním. Dále si vážně moc detailů nepamatuji, ale za to přikládám několik fotek a komentářů, ze kterých je zřejmé, že nálada byla výborná. Pamatuji si ještě na zastávku v Krčkovicích – Čertoryje, kde je provazová prolejzačka, kterou jsme díky nepřízni počasí neabsolvovali. Za to jsme tam absolvovali několik piv a pokračovali dle plánu na hrad Kost. Cestou však jeden z nás (Radek) lapal po dechu :-) a raději píchnul zadní kolo, aby si mohl odpočinout. Hned po výměně jsme vyrazili na hrad Kost. Cestou jsme řádně zmokli a pak jsme si vychutnali výbornou klobásu a pivo (žatecké neměli). Po skvělém osvěžení jsme se vydali cestou necestou do výchozího bodu, který byl současně cílem této celodenní etapy. Naší další metou bylo pokoření místní restaurace, což se nám s největší pravděpodobností povedlo. Za prvé jsme stihli několik minut kvalifikačního utkání na MS 2006 ve fotbale Česko vs. Andorra 8:1 a za druhé jsme pak vypili veškerou zlatou tequilu a snědli všechny pomeranče v místní hospůdce. Tohle nám odbouralo veškeré zábrany a začali jsme zpívat, a skvěle se bavit. Škoda jen, že někteří z nás málem dostali pro vstup do kempu Sedmihorky – „razítko nežádoucí“, neboť jejich zpěv v ranních hodinách budil spící děti v místních chatkách. Na naši obhajobu musím napsat, že písničky nebyly sprosté, ale byly to písničky z pohádek, resp. písnička Petře, Petříčku z pohádky S čerty nejsou žerty. Dobrý ne?

Druhý den ráno byl ovšem nad očekávání náročný. Po vydatné snídani jsme, ač silně unavení z minulého dne, vystoupali na nějakou skálu poblíž kempu. Je pravda že výhled byl náramný, ale strach některých z nás byl větší. Tím náš společný víkend strávený v Českém ráji pomalu končil a už se v podvědomí všech rodila myšlenka tuto akci v nebližší době zopakovat. Tato akce se nedá zhodnotit jinak, než za velmi povedenou a ještě dlouho budeme vzpomínat na nepřející počasí, Radkovo píchlé kolo, Číčův a Šembův noční zpěv a Pájovo „dětské kolo“.

 

Náhledy fotografií ze složky SEDMIHORKY - 7 STATEČNÝCH

Portrét

Statistiky

Online: 5
Celkem: 917719
Měsíc: 9547
Den: 482