Jdi na obsah Jdi na menu

Úštěcká cyklopohoda

miniKolo.JPG

První červnový víkend strávili Vazouni na cyklostezkách v okolí jezera Chmelař na Úštěku ...

miniKolo.JPG

První červnový víkend strávili Vazouni na cyklostezkách v okolí jezera Chmelař na Úštěku.

Účast byla hojná, Milan, Standa, Milánek, Hoblik, Vinca, Peťan, Pája, Číča a Mimčo, no a taky Šembik s Gécim, kteří se v sobotu zúčastnili cyklo orienťáku.

V sobotu jsme se vlakem vydali do Úštěku (už to by vydalo na knihu J). Tam jsme se ubytovali v hotelu Racek, odkud startoval cyklo-orienťák, kterého se zúčastnili dva z Vazounů Šembík a Géci. Dalších 9 Vazounů se vydali na trasu, kterou zajistil Milan. Asi po 5 km přišla první prekérka, ukradli přemostění přes Držovický potok. Proklestit a přebrodit nebo se vrátit – u Vazounů bylo správně za A. Spokojeně jsme pokračovali až na první osvěžovací zastávku do Kravař. Po první diskuzi o migrační krizi jsme se vyrazili směr Zahrádky. V místní hospůdce jsme přečkali krátkou přeháňku, a aby nám to lépe utíkalo, čekání jsme proložili gulášema, hermelínama, svíčkovíma atd. a samozřejmě pivem. Když přestala padat voda, sedli jsme o 3 kila těžší na kola, abychom se mohli kochat výhledem na Novozámecký rybník. Byla i zastávka na pozorovatelně fóglů, prostě logistik nezklamal. Dalším cílem byla hospůdka v Holanech, kam jsme přijeli samozřejmě vyprahlí jak z pouště. Někteří zde dali druhý chod a valili jsme směr Blíževedly, rychlá zastávka a hop na kola. Najednou se fotíme před zříceninou Helfenburk a blížíme se k Úštěku. V Úštěku se někteří Vazouni rozhodli jít za uměním a jukli do rodinné sklárny a místního fachmana – borec!!! Pak jsme se sešli u Racka a večer spokojeně pokecali. Aj Šemba s Gécim se vrátili, bohužel nevyhráli. V noci jsme naším zpěvem kulturně obohatili spící rodiny v hotelu a kolem půl třetí uléhali ke spánku. Druhý den nás čekal návrat k domovům za našimi drahými polovičkami. Po snídani jsme předali bagáž mladému Šembovi a mířili jsme k první a jediné zastávce v Nučnicích –doplnili jsme tekutiny a pokračovali do Litoměřic, kde se Šemba, Milan a Hoblík odpojili a zbytek pokračoval na přívoz do Píšťan. Odtud do Lovosic a závěrečná rozlučka U Kašpara.

Akci nejde jinak než pochválit, počasí bylo fantastické, trať byla nenáročná, ubytování a snídaně byly skvělé (jen kdyby kuchyň nezavírali ve 21 hod.) a celková dojem byl famózní.

Poděkování patří Milanovi za výběr trati, Šembovi za zajištění ubytování a mladému Šembovi za odvoz bagáže – všem díky za výbornou logistiku.

 

Náhledy fotografií ze složky ÚŠTĚK - CYKLOPOHODA